Studeren aan Hogeschool Dirksen

Bij Hogeschool Dirksen studeer je met persoonlijke begeleiding naast je werk, duik je heel diep in de techniek en leer je direct vanuit de praktijk.

Deeltijd studeren naast je baan kun je in theorie overal. Bij Hogeschool Dirksen gebruik je juist je huidige baan om verder te komen. Onze bevlogen docenten helpen je om nog verder de techniek in te duiken en een persoonlijke coach ondersteunt je waar jij het nodig hebt.

Technisch diepgaand opleidingsaanbod

Hogeschool Dirksen is gespecialiseerd in het opleiden van technici van de hoogste standaard. Techniek staat écht voorop. Waar andere opleiders of opleidingen bijvoorbeeld extra inzoomen op economische aspecten, heeft Dirksen juist één primaire focus: techniek. Daarmee kunnen we als technisch opleider ook heel ver gaan en écht de vragen van de technicus beantwoorden. Welke studie je ook kiest. Niet alleen zijn de lessen en vakken hierop ingericht, maar techniek stroomt ook door de aderen van iedere leraar. Je krijgt les van mensen uit het vak, leraren die hun kennis blijven uitbreiden en ook willen leren van de praktijkissues waar jij als student tegenaan loopt. De meeste studenten geven dan ook aan dat leraren bevlogen en behulpzaam zijn, snelle en inhoudelijke reacties te krijgen en goed contact te hebben met de docenten.

Ben je op zoek naar technische diepgang die je nergens anders kan vinden? Wil je heel specifiek verder leren in jouw vakgebied? De opleidingen van Hogeschool Dirksen bieden direct voordeel in je huidige werk én doorgroeimogelijkheden.

Praktijkgericht studeren in deeltijd

Je studeert naast je baan en je past wat je geleerd hebt direct toe in je werkpraktijk. De studies zijn dus enkel beschikbaar in deeltijd en zijn speciaal ontwikkeld voor een groot gedeelte zelfstudie. We verwachten dat je ongeveer 15-20 uur per week vrijmaakt om te studeren. In de avonduren, in het weekend en hopelijk krijg je hier ook ruimte voor gedurende werktijden. Hierin zijn we niet uniek, maar de praktijkgerichte aanpak tijdens contacturen is dat wel.

Een keer per twee weken volg je een les op onze locatie in Maarssen van half 5 tot 9 uur. De begeleidingslessen volg je in aanvulling op je zelfstudie. De lessen bestaan uit een deel theorie en zijn verder erg praktijkgericht. Voor extra kansen en verdieping bevelen we aan de opdrachten samen met je studiegenoten uit te voeren, die nét weer een andere kijk hebben op de lesstof door hun achtergrond.

Het direct koppelen van studie aan je eigen werkzaamheden zorgt ervoor dat je sneller en makkelijker leert. Deze koppeling laat jou en je werkgever bovendien direct de voordelen zien.

Persoonlijke begeleiding al vanaf de intake

Hogeschool Dirksen biedt veel begeleiding aan om ervoor te zorgen dat jij je studie haalt. Een studiebegeleider en persoonlijke coach zijn een belangrijk onderdeel van de persoonlijke begeleiding bij Dirksen. Het begint al bij de intake, waar we met jou nagaan wat jouw drijfveren zijn en of de studie voor jou haalbaar is. Lees hier meer over begeleiding van onze persoonlijke coaches.

Niet alleen de begeleiding, ook onze docenten zijn persoonlijk. De bevlogenheid en enthousiaste houding van docenten zorgt er al voor dat je met plezier naar de les gaat. Studenten laten meer dan eens weten dat ze nog nooit eerder zoveel geleerd hebben ‘op school’! Met oprechte interesse helpen docenten je en zoeken zij antwoorden op vragen uit jouw praktijkvoorbeelden.