Technische informatica: industriële automatisering

Volg onze toonaangevende opleiding Industriële Automatisering voor een glansrijke carrière in een continu veranderend vakgebied.

Om (internationaal) concurrerend te blijven, zetten bedrijven industriële automatisering in voor het verbeteren van het productieproces of de productkwaliteit. Voorwaarde voor deze inzet is de beschikbaarheid van professionals in de industriële automatisering. Daar komt de studie van Hogeschool Dirksen om de hoek kijken! De studie Industriële automatisering is een van de drie afstudeerrichtingen binnen technische informatica, die Hogeschool Dirksen aanbiedt.

Industriële automatisering studeren

Industriële automatisering is de meest gekozen studierichting van Dirksen en een studie waarin Dirksen écht uitblinkt. Waarom? Met onze technische focus en de praktijkgerichte benadering word jij gelijk klaargestoomd voor jouw werkpraktijk én ziet jouw werkgever direct de baten van jouw studie.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • het automatiseren van assemblage- of productielijnen in fabrieken om de efficiëntie en kwaliteit te verhogen;
  • de automatisering van opslag- en ophaalsystemen en transportsystemen binnen fabrieken;
  • het programmeren van interfaces waarmee operators processen kunnen monitoren;
  • het optimaliseren veiligheidssystemen en energiebeheer.

Een unieke studie

Wij durven techniek te prioriteren. Dat in combinatie met de praktijkgerichte aanpak maakt ons uniek. Aanvankelijk richt je je op datacommunicatie, smart industry en programmeren. Het uitrusten van industriële infrastructuren met besturingstechniek is daarbij het doel. Aangevuld met professional skills en projectmanagement ben jij een volwaardig gesprekspartner en adviseur voor automatiseringsvraagstukken. Zo kun jij je rol nemen in het behalen van meer productiviteit, efficiëntie en kwaliteit van productie- en fabricageprocessen.

Ga je door voor de bachelor? Dan duik je in de wereld van microcontrollers, robotica en het ontwerpen van systemen. Ook ga je dieper in op de analyse van projectmanagementvraagstukken, zoals geavanceerde planningen en de return on investment. De combinatie van verworven technische kennis en vaardigheden zorgt ervoor dat je met genoeg bagage kunt beginnen aan je afstudeeropdracht, die je direct kunt implementeren bij je werkgever.

Zowel tijdens de Associate degree als de bachelor zetten wij volop in op persoonlijke benadering. Door een coach aan je te koppelen, is er altijd iemand die je kan helpen met plannen en ondersteuning biedt om de eindstreep te behalen.

Een waardevolle bijdrage

Industriële automatisering is een vakgebied dat voortdurend vernieuwt. Door bij te blijven met de actuele technologieën en methoden door middel van een opleiding, kun je jouw meerwaarde voor een bedrijf vergroten. Jij hebt inzichten verkregen in innovatieve technieken waardoor je beter beslissingen kunt nemen en onderbouwen. Jij kunt jouw specialisme laten zien als programmeur, projectmanager, architect – noem maar op. Meld je aan voor de kennismaking en laat je informeren over onze programma’s.