Veelgestelde vragen

Bij onze erkende mbo- en hbo-opleidingen zijn vrijstellingen mogelijk. Om vrijstellingen aan te vragen kun je een verzoek indienen samen met kopieën van je diploma’s bij de vrijstellingscommissie. Deze commissie beoordeelt of je in aanmerking komt voor de door jou aangevraagde vrijstelling(en). Alleen opleidingen die je hebt afgesloten met tenminste een voldoende resultaat, gebaseerd op een afgelegd examen, worden in beschouwing genomen. Een “bewijs van deelname” geeft je geen recht op vrijstelling. Bij herziening van het opleidingsprogramma worden de toegekende vrijstellingen opnieuw beoordeeld. Meer informatie over vrijstellingen >

Sinds 2022 zijn studiekosten niet meer aftrekbaar van je inkomstenbelasting. In plaats hiervan kun je gebruik maken van de STAP-regeling. Meer informatie hierover vind je op onze subsidiepagina.

De opleidingen van Hogeschool Dirksen zijn officieel geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). De NVAO borgt op onafhankelijke wijze de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen door middel van het beoordelen van opleidingen en het verlenen van een keurmerk en draagt bij aan de bevordering van deze kwaliteit. Daarnaast levert de NVAO een bijdrage aan het vergroten van het kwaliteitsbewustzijn binnen het hoger onderwijs en bevordert zij de positionering van het hoger onderwijs in nationaal en internationaal perspectief. Alleen NVAO-geaccrediteerde opleidingen zijn officieel erkend en leiden op tot officiële hbo-diploma’s.

Wij doen er alles aan om je studie tot een succesvol einde te brengen. Wij begeleiden je van het kiezen van de juiste studie tot en met het voorbereiden van je examen. Je meld je voorafgaand aan de opleiding aan voor een persoonlijke kennismaking zodat je vol vertrouwen kunt starten aan je opleiding.

Alle opleidingen van Dirksen zijn Nederlandstalig tenzij anders staat vermeld in de opleidingsinformatie.

Persoonlijk studieadvies nodig?

Wij kunnen je helpen bij het maken van de juiste studiekeuze.