Technische informatica: afstudeerrichting ICT-Telecom

Word specialist in telecommunicatie en maak direct impact in je carrière. Met de innovatieve ICT Telecom studie bij Hogeschool Dirksen.

Even bellen, een berichtje sturen, posten op social media, die nieuwste sneakers online bestellen. Kun je je voorstellen dat je die mogelijkheden niet hebt? De technologie achter telefoonlijnen, mobiele netwerken, satellietcommunicatie en internet speelt een cruciale rol in de moderne wereld. Hiervoor zijn en worden nog steeds complexe infrastructuren aangelegd die om gespecialiseerde technici vragen. Volg de studierichting ICT Telecom bij Hogeschool Dirksen en ontwikkel je als engineer of tot volwaardige ingenieur (ing.).

Afstudeerrichting ICT Telecom

Telecommunicatie is het overbrengen van informatie door middel van elektronische signalen en data. Het stelt mensen en organisaties in staat om te communiceren over lange afstanden, waardoor het mogelijk wordt om gegevens, spraak, video en andere media uit te wisselen. Deze technologie verbindt mensen wereldwijd en ondersteunt talloze aspecten van het dagelijks leven en bedrijfsvoering. Telecommunicatie is niet meer weg te denken uit ons leven.

Je start met een compleet lesaanbod dat zowel de breedte als de diepte bestrijkt: Professional skills, datacommunicatie, analoge en digitale techniek, programmeren, netwerkbeheer en security. In het vervolg van je bachelor leer je alles over microcontrollers, technische natuurkunde, mobiele communicatie, encryptie en architectuur. Daarnaast verricht je grondige analyses van projectmanagementvraagstukken en ga je geavanceerde planningen maken en return on investment bepalen. Tijdens de studie krijg je inzicht in de markt en blijf je bij met de actuele ontwikkelingen in de branche, waardoor je beter in staat bent beslissingen te nemen en te onderbouwen. Daarmee vergroot je jouw meerwaarde voor de organisatie waar je voor werkt enorm. Jij kunt jouw specialisme laten zien in een grote diversiteit aan rollen. Als programmeur, projectmanager of architect, noem maar op!

Direct toepasbaar in de praktijk

Deze studie combineert technische expertise met praktische vaardigheden in ICT en telecommunicatie en focust op de actuele en marktgerichte technologische ontwikkelingen. De praktijkgerichte benadering zorgt ervoor dat je vanaf de eerste studiedag de nieuwe kennis en vaardigheden kan toepassen in jouw werkpraktijk. Wat een groot voordeel is voor je werkgever.

 

De persoonlijke benadering

Of je nu de Associate degree van twee jaar of de bachelor van vier jaar volgt, we zetten maximaal in op de persoonlijke aanpak. Wij zorgen dat jij de eindstreep haalt door direct bij de start een coach aan je te koppelen. Jouw coach biedt de ondersteuning die jij nodig hebt om je diploma te behalen. Wij denken altijd met je mee en zorgen er samen met jou en je werkgever voor dat je studie goed te relateren is aan je eigen werkzaamheden. Hierdoor leer je sneller, makkelijker en beter!