Olav Roelofs is een van onze docenten

Olav Roelofs

Docent & coach

Mijn naam is Olav Roelofs en werk ruim 10 jaar als freelance docent samen met Dirksen. Mijn achtergrond is ruim 30 jaar ontwikkel ervaring, voornamelijk op het grensvlak van hardware (elektronica) en software op diverse Research & Development (R&D) afdelingen, van bijvoorbeeld ASML, Philips, NS en Imtech (nu Dynniq). Ik heb rollen als engineer, ontwerper, teamleider en projectleider vervuld. In die tijd ben ik veranderd van een introverte techneut naar een extraverte docent. Voornamelijk door me persoonlijk te blijven ontwikkelen en ingesleten patronen te doorbreken.

Voor de Hogeschool geef ik de vakken programmeren in C, C++, soft-skills (WBO), Robotica en begeleid ik studenten als coach tijdens de studie. Mijn lessen zijn interactief en ik ga daarin met jullie het gesprek aan. Als je mijn les volgt en actief meedoet, scheelt je dat veel zelfstudietijd.

Naast mijn werk speel ik bas-tuba in een brassband, leer graag nieuwe dingen en doe onderzoek in mijn eigen bedrijf naar energie terugwinning uit spoelen. Tussen de bedrijven door ben ik vaak te vinden in mijn tuin, voor de noodzakelijke frisse lucht en zon.

“Mijn grootste hobby is lesgeven, andere mensen iets leren of helpen verder te komen in het leven”