Marcel Hovens is een van onze docenten

Marcel Hovens

Docent

Mijn naam is Marcel Hovens, geboren in 1956 in Venlo. Dus van oorsprong een Limburger, maar al heel lang woonachtig in Gelderland.

Inmiddels ben ik met pensioen. Tijdens mijn werkzame leven heb ik het volgende gedaan: onderhoud van Telexcentrale, ontwikkelen van testopstellingen voor de winning en gebruik van non-ferro metalen, ontwikkelen van elektronica voor CV-ketels, ontwikkelen van elektronica voor bloedanalysers en als laatste het testen en certificeren van elektronica.

Ik ben sinds 1991 werkzaam bij Dirksen. Bij Hogeschool Dirksen geef ik de vakken Elektriciteitsleer, Digitale techniek, Basiskennis programmeren, Analoge techniek en PLC-programmeren.

Ik ben mijn hele loopbaan blijven studeren en vind het erg leuk om deze kennis naar anderen over te dragen. Ik merk dagelijks dat er in Nederland een groot tekort is aan goede elektronici en wil hier verbetering in brengen door meer mensen enthousiast te maken voor dit mooie vak. Mijn colleges hebben twee doelen:

  • Het praktisch nut van de stof overbrengen, ook door middel van praktijkoefeningen.
  • Aan de hand van vragen de studenten voorbereiden op het examen.

Ik ben getrouwd met Clari en heb vijf kinderen en twee kleinkinderen. Nu ik met pensioen ben doe ik wat meer voor Dirksen. Verder lees ik graag (favoriete schrijver: Jack Vance), speel ik RTS-spellen op de PC (bijv. Command & Conquer) en kijk ik mijn favoriete Tv-programma Law and Order. Ook wandelen we elke dag met onze twee honden, een middelgrote bastaard (Jip) en een Ierse Wolfshond (Maggie).

Ik wens je veel succes met je studie!

“Ik wil het tekort aan goede elektronici verbeteren door meer mensen enthousiast te maken maken voor dit mooie vak”