Louis van Hemmen is een van onze docenten

Louis van Hemmen

Docent

Ik ben Louis van Hemmen en inmiddels bijna 25 jaar verbonden aan Dirksen in diverse rollen. Momenteel als docent van een tweetal vakken bij de hogeschool, afstudeerbegeleider en lid van de examencommissie.

In mijn carrière heb ik in de keuken mogen kijken veel organisaties. Daarmee heb ik veel kennis en ervaring opgedaan, die ik graag overbreng op anderen, zodoende begeleid ik studenten om zich te ontwikkelen.

Mijn drive zit in het zien van de groei/ontwikkeling van personen, die daarmee een betere positie krijgen in hun eigen organisatie. In veel gevallen zie je de cursisten groeien en zich ontplooien in het vakgebied. Dat geeft mij positieve energie!

Mijn stijl van lesgeven is die van ‘action learning’ / ‘problem based learning’: om vanuit voorbeelden van mijzelf of cursisten de theorie behandelen. Dit spreekt de deelnemers altijd aan en blijft beter hangen is mijn ervaring. Daarbij leer ik er ook nog steeds van!

Naast mijn rol binnen Dirksen, heb ik een eigen adviesbureau, waar ik naast adviesopdrachten, ook bij andere reguliere hogescholen en universiteiten lessen verzorg op mijn vakgebied informatiemanagement/ contractmanagement/ servicemanagement.

“De beste manier om iets te leren is er les in te geven.”