Ben Evers is een van onze docenten

Ben Evers

Docent

Ik ben Ben Evers en ik ben al 18 jaar docent bij Dirksen, maar geef al 25 jaar les. Ik heb de PTH-docentenopleiding Elektronica gedaan en daarvoor de ETS in Amsterdam. Omdat Dirksen (nog even) geen vestiging heeft op Texel woon ik slechts parttime op ’t eiland Texel met mijn gezin. De andere helft woon ik in Amsterdam om mijn werk in Maarssen te kunnen doen.

Bij de hogeschool geef ik de vakken Wis- en natuurkunde voor elektronici (WNE), computertechniek CTA, en soms Analoge elektronica/versterkertechniek of digitale techniek. Een student kan van mij iets leren over computernetwerken, glasvezeltechniek en daarbij vlak ik de elektronica vooral niet uit. Maar dus ook wat wis- en natuurkunde staat op m’n repertoire.

Hobby’s heb ik ook. Zo speel ik drums waarvan soms in een band, knutsel ik wat met elektronica en IT-netwerken en heb ik echt iets met cinema. Je vindt me dus regelmatig in een bioscoop en ik was (bij wijze van) de eerste Netflix klant van Europa.

“Een student kan van mij iets leren over computernetwerken, glasvezeltechniek en daarbij vlak ik de elektronica vooral niet uit.”