Anneke Lubbers - Hogeschool Dirksen

Anneke Lubbers

Docent & coach

Ik coach studenten op persoonlijk vlak en begeleid ze naar het HBO werk- en denkniveau. Voor mij zijn in de opleiding de volgende zaken enorm belangrijk:

1. Persoonlijke groei
2. Denken en werken in processen, concepten en architecturen
3. Het leren integreren in de eigen werkomgeving

Onze studenten kiezen onze opleiding vanwege de techniek die zij leren. Maar veel belangrijker is of zij na de studie de veranderingen die zij willen doorvoeren in de organisatie ook over de bühne gaan krijgen. Kunnen zij eenvoudig over technisch moeilijke onderwerpen communiceren met het managementteam en/of de directie? Zijn zij in staat om technisch moeilijke onderwerpen eenvoudig uit te leggen? Durven zij voor een groep te staan en als teamleider of manager te fungeren en uitleg te geven aan de groep? Staan zij sterk genoeg in de schoenen om het management te overtuigen van de benodigde investeringen om verbeteringen en evt. operationele kostenreductie door te voeren?

Dit zijn allemaal capaciteiten die onze studenten leren door te werken aan de persoonlijke groei.

Onze studenten stappen af van het simpel uitvoeren van taken en activiteiten, zij denken na over het geheel van activiteiten die leiden tot de oplossing of doelstelling. Onze studenten zijn in staat om de activiteiten op een effectieve manier in de tijd te zetten zodat doelen binnen de gestelde doorlooptijd worden gehaald. Hiermee ontzorgen onze studenten het management.

Ik vind het enorm belangrijk dat onze studie direct toepasbaar is in de dagelijkse praktijk. Daarom zijn er verschillende modules waar studenten cases uit de dagelijkse praktijk meenemen naar de studie en oplossen. Hiermee wordt de connectie tussen studie en werkomgeving direct gemaakt en de werkgever heeft direct profijt van de investering.

Naast mijn werk bij Hogeschool Dirken coach ik ook directies en managementteams met de verandering die gepaard gaat met een snelle groei. Ik begeleid deze MKB-bedrijven met het opzetten van e juist managementstructuur en de inzet van processen en procedures om een meetbare en stuurbare output te creëren.

“Mijn kennis over de (groei)problemen in verschillende organisaties neem ik mee en vertaal ik naar de leerbehoefte van onze studenten”